Bakkendrup kirke  Vor frue Kalundborg solnedgang  Flemming Blarke Jorløse kirke 


Send jeres arrangementer til vores hjemmeside til glæde for alle i Provstiet flemming@blarke.net

 

Husk Grøn kirke  kontakt Flemming Blarke MRF flemming@blarke.net

Send jeres arrangementer til vores hjemmeside til glæde for alle i Provstiet flemming@blarke.net

Menighedsrådsforeningen Kalundborg Provsti 

Skabelsestiden er en periode i kirkeåret (1. sep - 4. okt), hvor man sætter fokus på Gud som skaber og på alt det skabte. Kirker i Danmark og mange steder i resten af verden sætter i denne periode særligt fokus på Guds skaberværk. Skabelsestiden kan være en god anledning til at forny de gamle høsttraditioner, til at holde et arrangement, der sætter fokus på jordens glæder men også dens nuværende tilstand, at synge salmer, der lovpriser Skaberen, at lave aktiviteter med børn og unge, der har fokus på vores forvalterrolle og meget mere. Hvis du eller din kirke laver et arrangement i forbindelse med skabelsestiden, så vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv en mail til gronkirke@gronkirke.dk, og læg meget gerne en invitation til jeres arrangement ud til resten af netværket på vores Facebookside. 

NYHEDER

 

Klumme: Omsorg for det skabte er ikke et modefænomen

"I kristendommen er det også sådan, at mennesket tildeles rollen som en ansvarlig forvalter. Opgaven består i at have omsorg for den skabte jord. Sommetider tror man, at omsorgen for det skabte er et modefænomen i kristendommen, men kirkefaderen Irenæus (født år 130), der var til stor inspiration for Grundtvig, så skaberværket, naturen, som noget, der havde egenværdi."
Læs hele klummen her

 

Season of Creation

"With our whole heart we pray for those people in the world who are suffering as a result of environmental damage caused by selfishness and neglect." En fælles udtalelse og opfordring til bøn for hele skaberværket i anledning af skabelsestiden lavet i et økumenisk samarbejde mellem kirkeledere fra de ortodokse, anglikanske, protestantiske og katolske kirker i Europa. 
Læs deres udtalelse på engelsk her

 

Aktivitetskalender til skabelsestiden

The Church of England har lavet en aktivitetskalender til skabelsestiden med bønner, skriftsteder og konkrete opgaver og tiltag til hver dag. Brug den som inspiration, tag den som den er eller modificer den, så den passer til dig eller din kirkes hverdag. 
Find kalenderen her

 

Inspiration til skabelsestid

Har du eller din kirke brug for inspiration, kan du gå på opdagelse på Grøn Kirkes hjemmeside. Her finder du bønner, sange, klummer, aktiviteter og meget andet, som relaterer sig til skaberværket og vil være særligt oplagt i skabelsestiden. 
Find inspiration her

 

RESSOURCER FRA GRØN KIRKE

 

Følg Grøn Kirke på Instagram

Find Grøn Kirke på Instagram under navnet "Gronkirke". Få tips og ideer, inspiration og opmuntring. I taknemmelighed, respekt og omsorg for Guds skaberværk.
#grønkirke #skaberværk

 

 

'Like' os på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores Facebook side med forskellige nyheder - også mange, som ikke kommer på hjemmesiden eller med denne nyhedsmail ud. Hvis du ønsker mere inspiration, input og information - så følg os på Facebook. Find - og like os - her.  

 

Bæredygtig brug af kirkens jord

Jord er en ressource, som mange kirker har. Nogle kirker har store jordbesiddelser, mens andre blot har lidt græs rundt om kirkens bygninger. Uanset størrelse, er det at være kirkelig jordejer en særlig rolle og mulighed.

Få inspiration til bæredygtig og social brug af kirkens jord

 

Share

 

Tweet

 

Forward to Friend

KirkenUpdate 2019 - august

 

View this email in your browser

Til interesserede i kirkens vilkår verden over og i Dansk Missionsråds arbejde 

 Kommentarer og baggrund  [klik her]

Redaktionelt
Den kirkelige nyhedsverden - også denne måned - er meget ofte en lang række mere eller mindre diffuse frontlinier. Mellem forfølgere og forfulgte, mellem magthavere og chikanerede for deres tro. Men også mere åndelige kamplinier sætter deres spor. Ateisme kontra tro er stadig en kampplads. Men også kerneteologiske spørgsmål kan synes trængte. Tror katolikkerne på realpræsensen - spørger en artikel. Gør protestanterne? Men også: Arbejder kristendommen ret forstået på at fremme den sækulare stat, eller er den snarere konstituerende for national identitet? Skal kirken moralsk-politisk forholde sig til samfundsmæssige, økonomiske, økologiske, klimaspørgsmål.
Jonas Adelin Jørgensen, nu akademisk medarbejder for Mellemkirkeligt Råd, skriver om hvordan kristne  i USA kritiserer den truende kristne nationalisme - og sammenligner med situationen uden for USA - også hos os.

Tak!
I den anledning skal lyde en tak til Jonas for et godt og inspirerende samarbejde i hans tid som generalsekretær for DMR - Det har været spændende for undertegnede redaktør at følge arbejdet med mission i dag, sådan som han har været med til at præge og formidle det. Og jeg tror aldrig han har sagt nej til at springe til med en kommentar, når redaktøren har bedt om den!
Så tak!

Kristen Skriver Frandsen

Vores datapolitk - læs her

Nyt verden over:

Læs på onlineudgaven her - Eller klik på den enkelte begivenhed her:

14-08-2019 - Tror katolikkerne på realpræsensen? - 
USA 
09-08-2019 - Identitet - den inklusive kirke - 
Australien 
08-08-2019 - Domstol: Korset skal ikke fjernes fra byvåben - 
USA 
08-08-2019 - Angreb på kristne truer balancen i Nigeria - 
Nigeria 
07-08-2019 - Pensionist måske 10 års fængsel for religiøst had - 
Tajikistan 
06-08-2019 - Elca-konference, 5 vigtige punkter - 
USA 
05-08-2019 - Reaktioner på masseskydninger -
02-08-2019 - Kirkeledere fordømmer kristen nationalisme - 
USA - Månedens kommentar 
01-08-2019 - Biskopper og præster under anklage for oprør - 
Filipinerne 
01-08-2019 - "Den lille pige med sovlstikkerne" - uden Gud - 
Kina 
30-07-2019 - Vanskeligere at gå til politiet om forfølgelse i Bihar - 
Indien 
29-07-2019 - Evangelikale vinder mere plads under Bolivias sekulære stat - 
Bolivia 
29-07-2019 - En frafaldens anger - 
USA 
18-07-2019 - Nonner arresteret for protest mod immigrantbørns forhold - 
USA 
17-07-2019 - Seculosity - 
USA 
16-07-2019 - US "topmøde" om religiøs frihed - 
Globalt 
15-07-2019 - Religionsfr ihed - økonomisk vækst - 
Globalt 
15-07-2019 - Liberale kristne samles - inklusive præsidentkandidat - 
USA 
12-07-2019 - Zakkæus-kampagne for skattemæssig retfærdighed - 
USA 
12-07-2019 - Folkemord i Irak? - 
Irak 
11-07-2019 - Church-of-England-Too - 
England 
20-06-2019 - Højesteret: Mindekors for faldne kan forblive på offentlig grund -
20-06-2019 - Autoritetstab frygtes for den katolske kirke - 
Globalt 

NB: Ovenstående er et udvalg af månedens nyheder på KirkenUpdate 2019

Introduktioner og artikler:


Klik på billedrækken her  for at se kort intro og link videre til de enkelte artikler [eller her].
 

 

 

View this email in your browser

 

 

Sommeren er over os, og det er tid til en sommerhilsen fra Grøn Kirke. Der er sket meget i de sidste måneder. Grøn Kirkes netværk har vokseværk. Der er både kommet 8 nye, grønne kirker til, og vi har lanceret en ny ordning for grønne skoler med kristent værdigrundlag. Grøn Kirke har været aktive både på Naturmødet, Himmelske Dage på Heden og Folkemødet med mange gode samtaler og debatter om kirke og klima, håb og handling - særligt med FN's Verdensmål i fokus. Læs mere om det hele i nyhederne nedenfor og bliv inspireret og få stof til eftertanke og handling. Med ønsket om en skøn, grøn sommer.

FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig er sat på dagsordenen, når Herlufsholm Kirkegård indbyder til en kursusdag d. 17 september 2019 om bæredygtighed rettet mod kirkegårde. 

Med kurset ønskes der muligheden for oprette en ERFA-gruppe blandt kirkegårdsfolk, som sammen skal inspirere, udvikle og tage ansvar for at deres kirkegårdes udvikling sker med øje for bæredygtighed og miljøpåvirkning. Denne ERFA-gruppe, skal tage sit udspring af denne kursusdag.

Erhvervsakademi Aarhus har på opfordring formet et endagskursus i bæredygtighed på kirkegårde, hvor typiske kirkegårdsmiljøproblematikker er udgangspunktet. 

Kurset vil finde sted: Tirsdag d. 17 sep. 2019. i Holsted sognegård. Målet er at alle deltagere skal have noget håndgribeligt med sig fra dagen som direkte kan omsættes til praksis på egen kirkegård. Alt sammen inden for et økonomisk realistisk felt. En spændende mulighed for at arbejde med på en grønnere fremtid for vores jord - også når man er på job. 

Find hele invitationen og programmet for dagen her 

 

 

 

 

Opdateret 29-08-2019

Copyright © 1999 [Mogens Buch]. Alle rettigheder forbeholdes.

Forsiden  Hvem er vi  Bestyrelsen  Vedtægter   Arrangementer  Nyheder  Kalundborg Provsti  Generalforsamling  Bestyrelsesreferarter

Kursuskalender   Kalender   Kalundborg Samvirkende Menighedspleje  Links  Regnskaber  Arkiv

Mail til Webmaster  Mogens Buch